סוגי מגרסות: פתיתים או רצועות?

 אם יש לכם משרד ואתם זקוקים למגרסה איכותית לצורך גריסת מסמכים שעשוי להימצא בהם מידע רגיש, חשוב לרכוש מגרסה מסוג איכותי שתגרוס היטב את המסמכים. יש כמה סוגים של מגרסות בגדלים שונים, נפח קיבולת שונה של מיכל הפסולת, ראש מגרסה עם אפשרויות מכניות וטכנולוגיות שונות, כמות דפים שונה שאפשר להכניס בו זמנית למכינה וכמובן גם סוג גריסה שונה. כאשר אנו אומרים פתיתים או רצועות מה זה אומר לכם?

מגרסת רצועות או מגרסת פתיתים?

ישנם 2 סוגים עיקריים של גריסה במכונות הגריסה: האחת גורסת את הדפים לרצועות והשנייה לפתיתים. למעשה ההבדל בין סוגי המכונות הוא סוג הגרסה בלבד כיוון שלכל אחת מסוגי הגריסות יש מגרסות בגדלים שונים, נפח קיבולת שונה ואפשרויות שונות. ההבדל בין סוגי הגריסה מתייחס בעיקר לרמת אבטחת המידע של המידע שאתם גורסים. אם אתם גורסים ניירות משרדיים רק לצורך חיסכון במקום האשפה המשרדית או כי יש שם מידע שאתם לא רוצים שאחרים יראו אולם לא משהו רגיש כמו פרטי אשראי או מידע אישי של לקוחות או מידע שיכול להזיק לחברה שלכם או של לקוחותיכם – הרי שתוכלו להסתפק במגרסת רצועות. במידה ורמת אבטחת המידע הנה גבוהה והמידע רגיש במיוחד ואתם לא רוצים שיהיה סיכוי שמישהו שימצא את הניירות יוכל לחבר אותן לידי פיסת מידע שימושית אז רכשו מגרסת פתיתים.


מגרסת נייר משרדית


סוגים וגדלים שונים של מגרסות:

כאשר אתם באים לבחור מגרסה אתם רוצים להתחשב גם בגודל המגרסה והשימוש שלה ולא רק בסוג הגריסה. 

  • מגרסה ביתית – תהיה לרוב מגריסה קטנה עם אפשרות להכניס 1-3 עמודים בו זמנית ומיכל קיבולת קטן. בדרך כלל גודלו יהיה של כ-20-30 ליטר לכל היותר. מגרסה כזו תעלה כ200-300 ₪ לכל היותר.

  • מגרסה משרדית – תהיה מגרסה רצינית יותר עם מיכל קיבולת גדול יותר וכמובן תתאים גם לגריסת ניירות בכמות גדולה יותר בו זמנית לחיסכון בזמן עבודה ולביצוע עבודות בכמויות גדולות יותר. ישנן גם מגרסות המאפשרות גריסה של תקליטורים, כרטיסי אשראי וחומרי גלם נוספים מלבד נייר.

  • מגרסה תעשייתית – הנה מגרסה גדולה יפה עם נפח קיבלת של 50 עד 150 ליטר בדרך כלל ומשתמשים במגריסה זו מדי יום זמן רב במהלך היום. מכונות אלה בנויות לשימוש מאסיבי יותר והן נחשבות גם למגרסות עוצמתיות ועמידות יותר.

תגובות